Verschillende soorten stormbanen
Heel veel soorten stormbanen bij Vcompany Verhuur
In het assortiment van Vcompany zijn er veel verschillende soorten stormbanen in verschillende maten en ook verschillende thema’s. Denk hierbij aan thema’s als jungle, winter en brandweer. Van klimmen, klauteren tot weer naar beneden glijden: elke stormbaan is uniek op zijn eigen manier. Hieronder worden onze verschillende stormbaan soorten beschreven.
Hindernisbaan / Stormbaan Blue / Super Survival | de meest verhuurde stormbaan is de hindernisbaan. Dit is een langwerpige stormbaan met veel verschillende hindernissen. Denk hierbij aan klimtouwen, ren- en kruipgedeeltes en glijbanen. Ren en klauter je moe! Van deze baan hebben we meer varianten in verschillende soorten en maten. Bekijk ze snel op onze website.
Klauterhelling
Om van een leuke glijbaan af te kunnen, moet er natuurlijk eerst omhoog worden geklommen. Dit gaat gemakkelijk met de klimblokken die op de helling zijn gemonteerd. Klim snel omhoog om van de leuke glijbaan af te roetsjen en de stormbaan te trotseren. Wie klimt er het snelst naar boven?
Opblaasbare glijbaan
Eenmaal boven gekomen over de klauterhelling, mag er dan eindelijk naar beneden gegleden worden. Stiekem toch wel het leukste gedeelte van de stormbaan. De glijbaan kan aan het einde van de stormbaan zitten, maar ook in het midden van de stormbaan. Dan moet er nog een parcours worden afgelopen. Wie glijdt er het snelst over de glijbaan naar beneden?
Buikschuifbaan
Een geheel andere stormbaan is de buikschuifbaan. Weinig obstakels, maar zeker niet minder leuk. Het doel van deze stormbaan is om zo snel mogelijk, op de buik, naar de finish te glijden. Er moet hier wel water te pas komen, anders gaat het glijden over de baan erg stroef. Liever niet op de blote buik glijden? Bij de levend sjoelen baan worden er ook banden bij geleverd waar je op moet liggen om te glijden. Het leuke bij deze baan is ook dat er gelijk nog een spelelement in zit. Glijd in het vak met de hoogste punten zodat er zoveel mogelijk punten gescoord kunnen worden. Welke vorm ga jij voor? Nat wordt je sowieso! Heerlijke verkoeling in de zomermaanden.
Tobbedansbaan/ zeephelling
Deze baan is vergelijkbaar met de buikglijbaan, alleen dan een heel stuk hoger en groter. Glijd van de glijbaan zo het zwembad in. Dit kan per tobbe band maar dit kan natuurlijk ook gewoon op de kont of op je buik. Wie gaat het hardst? Afbeelding met gras, oranje, kleurrijk
TIPS
Daarbij zijn er nog een aantal dingen waar op gelet moet worden als er een keuze gemaakt moet worden over welke stormbaan te huren.
-
Vindt het evenement binnen of buiten plaats? Stel dat het buiten geplaatst wordt en het wordt mooi weer, kies dan voor een stormbaan met water, zoals de buikglijbaan of de tobbedansbaan. Nog meer pret en gelijk een goede afkoeling. Voor de koulijders onder ons, er kan natuurlijk ook warm water geregeld worden. Wordt alleen degene die het gas betaald iets minder blij van.
-
Bedenk bij het huren van een stormbaan hoeveel oppervlakte er vrij gehouden moet worden. Stormbanen kunnen namelijk erg groot zijn, sommige zijn maar liefst 50 meter lang. Des te groter, des te leuker, maar dan moet het wel passen. Van een glijbaan af roetsjen en tegen de muur belanden is natuurlijk geen leuk einde van een feest.
-
Wil je de stormbaan zelf komen ophalen? Dat kan! Let er dan op dat een stormbaan erg zwaar is, het kan tussen de 500 en 1000 kilo wegen. Zijn er twijfels of het wel past in uw auto en of het het aantal kilo’s aankan? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag!
-
Wordt de stormbaan op een binnenterrein geplaatst? Denk dan ook aan de hoogtes van de stormbaan. Vooral de klauterhellingen en glijbanen kunnen hoog uitvallen.
-
Ongeacht of de stormbaan binnen of buiten geplaatst wordt, voor elke locatie moet er een zachte ondergrond zijn onder de stormbaan. Het blijft namelijk een attractie van lucht wat kwetsbaar is.
-
Stormbanen zijn grote kussens waar graag overheen gerend wordt. Let dus op de doelgroep. Hele jonge kinderen worden al gauw overlopen door oudere kinderen. Heeft u een evenement met verschillende leeftijden? Kijk ook eens naar onze kleinere stormbanen of springkussens voor de kleinere kinderen onder ons.
-
Om lucht in de stormbaan te krijgen, moet er een blower aan worden bevestigd. Bij elke stormbaan worden er genoeg blowers en haspels geleverd. Houdt er wel rekening mee dat een constante stroomtoevoer nodig is. Het vergt nogal wat stroom.
Bij twijfel, neem gerust contact met ons op. Ons gespecialiseerde personeel helpt u graag!